понеделник, 8 април 2013 г.

Хлебчета за домашни хамбургери

Необходими продукти:
0,5 ч.ч. прясно мляко
0,5 ч.ч. вода
1пак. суха мая ,но може и жива 1/2 кубче
1 яйце
3 с.л. олио
1 ч.л. захар
0,5 ч.л. сол 

брашно около 700гр,може и повече
1 яйце за намазване




Млякото и водата се затоплят, в тях се разтваря маята и захарта, оставят се 5 мин. Добавят се олиото, солта и яйцето, разбърква се сместа и като сипвате брашното, замесвате меко тесто. Слагате в съд, намазан с олио, покривате отгоре и оставяте на топло да втаса.
Втасалото тесто се слага на намаслена повърхност и се оформя с намаслени ръце, брашно не е нужно. Разделя се на 8 части, оформя се на топки. Топките се слагат в тава, застлана с намаслена хартия и се оставят да втасат още 10-15 мин. Намазват се с жълтък.  Пекат на 180-200 град в предварително загрята фурна. Слагате да се пекат, когато фурната е загряла някъде към 100 град. Пекат се до златист цвят. Бързо стават готови,  за около 15 мин. Като се извадят, се завиват с чиста кърпа.






Няма коментари:

Публикуване на коментар