събота, 24 ноември 2012 г.

Сиропиран тиквеник

 Реших да Ви представя една рецепта за тиквеник,само че сиропиран.Много подходащ е за наближаващите коледни празници,най-вече за Бъдни вечер,т.к е постен.Ето и рецептата:

Продукти:
1 пакет кори за баница
тиква -около 500г
1 ч.ч орехи счукани на едро
1 ч.ч захар
1ч.л. канела
олио -приблизително около 1.ч.ч,но може и по малко


За сиропа:
2ч.ч вода
1ч.ч захар


Тиквата се настъргва, след което се изстисква добре. Добавят се орехите, канелата и захарта. Така плънката е готова. Вземат се корите - може по една, може и по две, но най-добре по една. Всяка се ръси с олио, слага се разпръсната  плънката с тиквата и се навива на руло.Така с всичките кори. Нареждат се в намазнена тава. Залива се с 1. ч.ч. сгорещено олио.
Пече се стандартно - на около 180 С, около 20-30 минути, докато покафенее отгоре. Преди това е хубаво да се свари сиропа и след като го извадите от фурната  заливате с вече изстиналият сироп. Хубаво е да престои едно денонощие.


Добър апетит и светли предстоящи коледни празници!



Няма коментари:

Публикуване на коментар